Основни компоненти на ресторантските пожарогасителни системи
- качулката над вашата готварска станция
- газовата линия, минаваща през станцията за готвене
Как работи пожарогасителна система за ресторант?
Ресторантски пожароизвестителни системи с ръчно задействане
Системите за гасене на пожар в ресторанта се активират автоматично, когато усетят топлина над определена приета температура. Въпреки че има автоматично активиране, повечето системи имат и станция за ръчно активиране.
Защо е необходимо това?
Кухненските пожари, особено пожарите от мазнини, са непредвидими и могат да се разпространят бързо. Ако вашата търговска кухня има спринклерна система, но тя не се активира веднага, системата с дюзи може да не се активира, докато огънят не започне да се разпространява извън повърхността за готвене. За да се предотврати разпространението на това, опцията за ръчно активиране позволява на оператора да задейства системата за гасене, убивайки пламъците бързо. Това е още едно ниво на защита, за да сте сигурни, че поддържате кухнята си възможно най-безопасна.
Солти ЕООД предлага напълно автоматична система за гасене на кухненски пожари в ресторанти със следните функции:
- Осигурена е 24-часова защита с автоматични контроли за пожароизвестяване и задействане на системата
- Защитни хромирани капачки на дюзите предпазват дюзата от замърсяване и запушване с масло (което би попречило на пожарогасителния агент да тече правилно)
- Капачките на дюзите се отстраняват преди гасителният агент да потече и не пречат на потока.
- Контролна глава осигурява безопасна работа на входните и изходните функции.
- Пожарогасителните системи за кухненски аспиратори могат да бъдат монтирани по начин, който не пречи на работния процес на вашата кухня, благодарение на гъвкавата конфигурация на тръбите.
- Системата за ръчно активиране
- Гасителят агент е най-ефективният в индустрията. Благодарение на формулата с високо pH, пожарът се потушава бързо и се предотвратява повторно запалване.
- Стоманените бутилки под налягане са винаги готови да изпразнят гасителният агент в случай на пожар.
- Манометърът на бутилката позволява визуално наблюдение на състоянието на пожарогасителната система.
- Предлага се в различни размери. Евентуалните промени и разширения в кухнята се вземат предвид при проектирането на системата.
- Химическият агент се използва за почистване и пълнене след пожар.
- Гасителният агент има охлаждащ ефект и предотвратява повторно запалване