Резервоари за пяна

Резервоари за пяна

Всички резервоари за пяна са произведени в съответствие с PED Директива 97/23/CE и са със CE маркировка.

 

Вертикални и хоризонтални резервоари за пяна

Резервоарът представлява голям контейнер за течен концентрат за пяна, съдържащ мембрана, направена от синтетичен материал, устойчив на корозия от вода и пяната, с които е в контакт.

Резервоарът служи като система за предварително смесване чрез един много прост механизъм: водата, идваща от водната мрежа, създава налягане в резервоара, избутва концентрата за пяна, съдържаща се в него, до миксер от тип на Вентури. Тук концентратът за пяна е в контакт с водата, като образува пенна смес, която ще бъде насочена към тръбата на разпределителната мрежа.

Дозиращото устройство може да бъде стандартен модел (FI-PM с обхват на дебита от 1: 7) или от тип с широк обхват (FI-WRM, с огромен обхват на дебита).

VERTICAL FOAM BLADDER TANK FI-PI

Двойни хоризонталните резервоари за пяна

Устройството и начина на действие са като при единичните резервоари за пяна.

528_doppio_01

Малки резервоари за пяна

Устройството и начина на действие са като при нормалните резервоари за пяна.

343_Mini_01

Резервоари за пяна за прилагане на стена

Резервоарите са с капацитет 25 или 50 литра, имат едно и също устройството и начина на действие като нормалните резервоари. Този тип продукт се използва в системи, предназначени за защита на малки площи, като например малки складове и работилници.

Благодарение на компактните си размери, тези мини резервоари могат да бъдат поставени в пожарни стенни кутии, комплектовани с тръби и маркучи за пяна.

543_mini